Žáci druhého stupně dnes vyrazili na exkurzi do Parkhotelu na Hluboké nad Vltavou – a rozhodně to nebyla jen obyčejná procházka po chodbách. Provozní David Kotek nás provedl místy, kam se běžný host jen tak nepodívá, a cestou přidal spoustu informací, které by vydaly na menší kurz gastronomie. Postupně jsme nakoukli na recepci, do wellness i restaurace a nechyběla ani návštěva hotelového pokoje, kde se žáci dozvěděli, jaké detaily rozhodují o spokojeném hostovi (a že ustlat postel není jen tak – kdo nevěří, ať si to zkusí). Pan Kotek mluvil otevřeně, srozumitelně a hlavně poutavě, takže i ti, kteří se původně tvářili, že je hotelnictví nezajímá, nakonec pozorně poslouchali.
V praktické části se děti proměnily v barmany a cukráře. Pod vedením profesionála si namíchaly vlastní nealkoholické mojito a pustily se do zdobení cupcakeů. Některé výtvory vypadaly tak lákavě, že by je kuchaři z pořadů o vaření nejspíš rovnou poslali do finále. Exkurze nebyla jen o hezkém prostředí, ale hlavně o reálném pohledu do oboru, který může být pro mnohé z nich budoucím povoláním. A kdo ví – třeba právě tahle návštěva nastartovala kariéru budoucího hotelového manažera, recepční, kuchaře/číšníka nebo šikovného barmana (samozřejmě zatím jen v nealko verzi).
Na závěr děkujeme za financování dnešní akce Jihočeské hospodářské komoře. Díky tomu jsme mohli dětem nabídnout cennou zkušenost, která je nic nestála, ale může jim do budoucna mnohé přinést. Foto viz. Galerie

